Vaak gestelde vragen!

Hoe kan ik een afspraak maken?


Een afspraak inplannen kan alleen als de agenda van Yazz Ink 'geopend' is. Momenteel opent de agenda van Yazz Ink onder voorbehoud op 27 november om 12.00 smiddags! voor het eerste kwartaal van 2022
Meer info vind je onder het kopje: agenda opening en walk-indagen.

Een afspraak maken kan uitsluitend op de dag van de agenda opening en gaat via een speciaal aanvraagformulier dat alleen die dag online wordt geplaatst. in verband met alle corona verzette afspraken door de lockdowns, is de wachttijd helaas langer dan normaal en onzekerder. Onze excuses. Informatie over tattoos/prijs/mogelijkheden, kan je altijd voor emailen, wij proberen je het beste als mogelijk te adviseren ------------------ Om een afspraak in te plannen vul je de dag van de agenda-opening, het boekingsformulier in. Dit formulier wordt middels een link gepost op instagram, facebook en op de website. Vul dit formulier in zijn geheel in, anders kan Yazz Ink je helaas niet inplannen. In het boeking formulier staan vragen over: - Je tattoo idee en stijl (zo uitgebreid en duidelijk mogelijk)
- Waar wil je de tattoo
- Hoe groot in centimeters ongeveer (meten=weten dus pak de liniaal erbij!)
- Eventueel referentiefoto’s (foto’s van andere tattoos worden niet gekopierd! Je krijgt altijd een custom design)
- Een voorkeur voor dag/tijd/maand
- Contactinfo (naam/telefoonnummer) Let op! Het boeking formulier komt pas om 12 uur online! vanaf dit moment kan je dus afspraken maken. informatie en dergelijke kan uiteraard van tevoren door langs te komen in de shop, of een mail/berichtje te sturen! Houd er rekening mee dat een aanbetaling verplicht is. Aanbetalingsinfo krijg je gelijk doorgestuurd met het maken van de afspraak. Als de maanden vol zitten, dan sluit de agenda weer. en dien je tot de volgende opening te wachten. De artiest kiest altijd de opdrachten die zij het beste tot uitvoer kan brengen en bij de tattoostijl en interesses passen. Mocht de agenda al vol zitten, dan kan je de volgende agenda opening nogmaals proberen! Yazz Ink doet natuurlijk haar uiterste best om alle projecten in te plannen, helaas krijgen wij altijd meer aanvragen dan we plek hebben. Houdt hier rekening mee, dat het kan voorkomen dat je een agenda opening later opnieuw je aanvraag kan moeten indienen als het erg druk is.
Worden er ook kleurentattoos gezet?


Ja en nee, In de stijl van Yazz Ink wordt een aparte tattoo schaduwtechniek gebruikt, die niet geschikt is om kleur en vol en diep over te brengen in een tattoo. Kleur in de stijl van Yazz Ink geneest heel licht, en dat is vaak niet mooi en ook niet houdbaar na verloop van tijd. Volledige kleuren tattoos worden om die reden dan ook absoluut niet in Neopin gezet. Wat wel kan, zijn mooie kleuraccenten! In bijvoorbeeld ogen van dieren/mensen, of bijvoorbeeld tekst/symbooltjes/kleine tattoos in een andere kleur. je kan altijd om advies vragen! Voor kleurentattoos hebben wij bij Team Yazz Ink de geweldige artieste Miss Poppy werken! Je kan altijd met haar contact opnemen (via het kopje Team Yazz Ink) Ze zet de prachtigste kleurentattoos uit de gehele omgeving!
Wat is de wachttijd voor een tattoo?


De wachttijd van een tattoo hang er van af! Maar in principe proberen wij het overzichtelijk te houden, omdat er geboekt wordt doormiddel van het agenda open/sluit manier!
Momenteel zit de agenda van Yazz Ink door Covid-19 verzette afspraken en de lockdowns heel 2021 vol.
Nieuwe afspraken worden bij de nieuwe agenda opening weer aangenomen. Meer info vind je onder het kopje 'Agenda opening' in het menu Wil je een afspraak in een bepaalde maand, voor je verjaardag, sterfdatum, trouwdatum etc. Hou daar dan rekening mee!
de agenda opening werkt zo: op 4 datums in het jaar kan je een aanvraag doen voor een afspraak te maken, altijd voor het volgende kwartaal. De betreffende data en maanden worden altijd bekend gemaakt via de sociale media, en op de beginpagina van de site.
Op deze datums gaat de agenda 'open' om 12 uur smiddags. Dan wordt een link naar het boekingsformulier online gezet. Op facebook en instagram door middel van een post. En op de website wordt je door middel van een pop up, erheen gelinkt!
Dit formulier vul je volledig in, waarna je binnen enkele weken een antwoord en eventueel een afspraak krijgt!
Mocht het erg druk zijn en komen er meer aanvragen binnen dan dat Yazz Ink plek heeft? Dan zal de voorkeur gaan naar werk dat bij de Neopin stijl van Yazz Ink past. Als je flexibel beschikbaar bent, dan is de kans groter dat je ingepland kan worden!
Wees niet ontmoedigd! Ik lees sowieso elke aanvraag en probeer altijd iedereen te helpen en in te plannen! Maar helaas lukt het nooit om iedereen een plekje te geven in de boekingsperiode, aangezien Yazz Ink altijd meer aanvragen krijgt, dan plekken vrij zijn. De wachttijd van een kleine tattoo is hetzelfde. Het kan voorkomen dat er onverhoopts uitvallers zijn, dit wordt altijd via instagram (in de stories) vermeld, en wees er snel bij, want de plekken zijn vaak binnen een kwartier weer weg! Wil je niet zo lang wachten voor een kleine tattoo? begrijpelijk! Hiervoor zijn elke maand op een aantal zaterdagen ' walk in dagen'! de actuele data kan je onder het kopje vinden in het menu!
Wat is een custom tattoo?


Een custom tattoo houdt in dat je tattoo helemaal naar jou wens, uniek met de hand, voor jou wordt uitgetekend door de artiest. Dit gebeurt met de grootst mogelijke zorg, waardoor er ook geen referentiefoto's gekopierd worden. Je krijgt dus altijd een uniek uitgetekend design. Uiteraard zijn symbooltjes/teksten vrij vaststaand. Mocht je het leuk vinden, kan er altijd een eigen unieke draai aan een standaard symbool worden gegeven! Je krijgt je tattoo altijd in de Yazz Ink stijl! Daarom kies je voor een tattooshop, omdat de stijl perfect bij je past, niet omdat de tattooshop een foto lijn voor lijn en stijl van een andere artiest gaat kopieren. Mocht je dat toch willen, dan zit je helaas bij Yazz Ink niet aan het goede adres. Mocht je een compositie mooi vinden van een tattoo, dan kunnen we altijd een soortgelijke compositie maar dan custom in onze stijl uittekenen. Uiteraard spreekt het ook voor zich, dat het ' not done ' is om met tattoos of designs van Yazz Ink naar andere tattooshops te gaan om te kopieren. Dit is namelijk diefstal. Helaas duurt het tekenen van elk design voor iedreen natuurlijk wel veel tijd! Yazz Ink heeft in haar agenda daarom geen mogelijkheden tot het uittekenen van designs, waar geen afspraak voor staat.
Wanneer krijg ik mijn design?


Altijd de avond voorafgaand aan je afspraak. Teksten en simpele symbooltjes zie je op de afspraak zelf. Aanpassingen kunnen natuurlijk altijd nog gemaakt worden! Je moet natuurlijk wel tevreden zijn met je tattoo! Er is geen mogelijkheid tot het eerder ontvangen van je design. Het kan voorkomen dat je het eerder krijgt als de agenda het toelaat om vooruit te tekenen. Daarnaast is dit tegen diefstal van designs, en is je tattoo design ook pas echt gemaakt zodra ik deze doormail/stuur! Mocht je om 22.00 de avond voor je tattoo nog niks ontvangen hebben? Check dan even met mij waar er iets fout is gegaan!
Zet Yazz Ink tattoos met as?


Nee, dit is naast illegaal/verboden ook nog eens erg ongezond en onhygienisch. Het idee is zeker erg mooi om je dierbare bij je te dragen, maar helaas niet in een tattoo. Je tattoo kan er flink van gaan ontsteken, en ernaast bestaat as ook uit verbindingen die schadelijk zijn voor je gezondheid, denk hierbij aan allergische reacties maar ook aan huidkanker.
Blijven de dunne fineline tattoos wel mooi?


Jazeker! de tattoos worden met de grootste zorg en voorzichtighied gezet. Teveel druk kan al snel namelijk een 'Blowout' veroorzaken (dan verspreid de inkt zich onder de huid en loopt de lijn enorm uit).
Doordat er in fineline lijnen uiteraard minder inktpigment in je huid komt,is het normaal dat bijvoorbeeld lijnen in bladeren of tekst op sommige plekken, ook afhankelijk van je huid wat dunner genezen. Dit geeft een dynamisch effect, is normaal en hoeft niet bijgewerkt te worden. Als de lijn onderbreekt, en dus mist, dan kan je dit wel laten bijwerken. Kom daarvoor binnen 3 maanden langs de shop voor een bijwerkafspraak! Uiteraard is je huid levend, je cellen leven en je beweegt en verouderd. inkt en lijnen vervagen wat, en lopen na verloop van tijd altijd een beetje uit en worden minder zwart. Zwangerschap, afvallen/bijkomen/sporten, zonnen en dergelijke hebben allemaal invloed op je tattoo. Dit is normaal en te verwachten bij elke tattoo. Je lijn wordt natuurlijk niet opeens 10x zo dik!
Doen jullie ook (litteken) cover ups?


Litteken of 'scar' cover up doet Yazz Ink zeker! Maar alleen onder bepaalde voorwaarden. Dit ligt uiteraard ook aan de littekens, aard van de littekens, hoelang ze al genezen zijn en dergelijke. Stuur daarom altijd duidelijke foto's van de littekens mee in de mail, of kom even langs de tattooshop! Littekenweefsel is heel andere huid dan gezonde huid. Hierdoor kan het zijn dat de inkt op je litteken iets lichter geneest. Tijdens het zetten zwellen littekens vaak op, dit gaat van zelf weer weg. Hou er ook rekening mee dat geometrische/rechte lijnen over dikke opstaande littekens, de lijnen kunnen vervormen/vertekenen. Kies daarom voor organische lijnen en vormen voor over je tattoo heen. De artiest zal je hierover adviseren! En cover ups over oude/lelijke/mislukte tattoos heen? Helaas is een cover up vaak niet mogelijk, of gewoonweg geen verbetering van de tattoo. Bedenk dat bij een cover up, alles wat nu zwart is, ook zwart overheen moet gaan. Dit maakt je cover echt enorm donker, en vaak op veel plekken komen dus puur pikzwarte vlakken wil je niks meer van de vorige tattoo zien. De mogelijkheden om een tattoo te coveren kwa design zijn ook erg gelimiteerd. Veel wensen zijn vaak niet passend voor een cover up. Ook heb je, om het design niet te donker te laten lijken, en contrast te creeeren, een veel groter oppervlakte nodig voor de nieuwe tattoo. Mijn advies is dan ook bij 99 procent van de tattoos om eerst te laseren. kleine tattoos, kunnen veel vaker gecoverd worden, dan grotere tattoos, stuur gerust een email, met duidelijke fotos van je huidige tattoo en plek, voor info!
Kun je bij Yazz Ink pinnen?


Nee, helaas nog niet! Het is enkel mogelijk om met contant geld betalen. Of als je al een aanbetaling voor je tattoo hebt gedaan, kan je bij Yazz Ink ook via een betaalverzoek betalen. walk in dagen en flash dagen zijn altijd contant. Mocht je het niet fijn vinden om met geld op zak te lopen, kan je ook altijd meer als aanbetaling overmaken.
Hoeveel kost een tattoo?


Vanaf 90 euro, dit is het starttarief bij Yazz Ink, en je kan het zo gek maken als je zelf wil! Hier is geen standaard antwoord op! Kleine tattoos zijn in verhouding 'duurder' dan grotere tattoo's, in verband met het startbedrag en materiaalkosten. Je kan voor kleine tattoos/tekstjes/symbooltjes ed uitgaan van een prijs rond 90-150 euro. Het is door het starttarief altijd goedkoper om meerdere kleine tattoo's in een keer te laten zetten. In plaats van een losse afspraak per kleine tattoo. Yazz Ink werkt niet met een standaard uurtarief, omdat tattoo's ook niet standaard zijn. Elke tattoo is anders, elke plek is anders, etc. Bij Yazz Ink krijg je een mooie tattoo voor een prijs die bij je tattoo en de grootte daarvan past! Als prijs het belangrijkste is waar je de keuze van je tattooshop op baseert, dan is Yazz Ink niet de goedkoopste shop. Prijsshoppen is daarom niet nuttig. Op grote projecten zoals sleeves, krijg je een totaal prijs. Vaak heeft Yazz Ink ook speciale onderwerpen en thema's die de artiest graag wil zetten waar korting op wordt gegeven! Dit wordt altijd voor de agenda opening op sociale media gepost!
Kan/moet ik mijn tattoo laten bijwerken?


Het kan voorkomen dat een tattoo moet worden bijgewerkt.
Maar wat houdt bijwerken precies in?
Een tattoo wordt in de huid gezet, en net als een wondje, moet dit ook genezen. Als je goed voor je tattoo zorgt, dat wil zeggen de meegegeven nazorg instructie volgen, dan geneest je tattoo hoogstwaarschijnlijk gewoon goed! En is bijwerken dus niet nodig! Je tattoo geneest, en na gezening wordt je tattoo echt onderdeel van je huid! Het is dus harstikke normaal dat een tattoo wat vager wordt, en minder zwart, dan wanneer je tattoo net gezet is! Het kan ook zijn dat een tattoo op sommige stukken huid wat 'vager' geneest. Of anders pakt, en dikker en dunner in een lijn is. De artiest kan je hierover altijd informeren. Vooral in de blaadjes van bloemtattoos is het genezen van de fijne lijntjes, juist een mooi dynamisch effect! Bijwerken is dus niet altijd nodig hiervoor! Mocht je twijfelen of het goed genezen is?, geen ramp! stuur ons even een fototje van je tattoo, dan adviseren wij je verder!
Doordat fineline dunne lijntjes zijn vallen imperfecties in een lijn net wat meer op; imperfecties en dikkere en dunnere stukken in een lijn zijn redelijk normaal na genezing. een tattoo is en blijft handwerk, en wordt gezet in huid, die net als jou mee verouderd en veranderd. Je tattoo blijft dus nooit zo strak en perfect als dag 1, of als de fotos op pinterest. Dit is een onrealistische verwachting, en als je dit verwacht dan ga je sowieso teleurgesteld zijn met het genezen resultaat. Het is belangrijk om je goed te verdiepen in hoe tattoos genezen, en verouderen. Anders is een tattoo misschien niet het geschikte medium voor jou. genezen en verouderen, en het daarbij veranderen van de tattoo is 'helaas' een feit. Maar wij vinden dat juist de charme van een tattoo! De huid op je handen/vingers/voet/ laag op de enkel en in huidplooien, en plekken als recht op de elleboog en knie zijn plekken waarop tattoos over het algemeen veel sneller vervagen, of waar inkt sneller 'wegvalt'. Dit risico wordt altijd met je besproken en je wordt hierover geadviseerd. Bijwerken op deze plekken is vrijwel altijd nodig. En daarom is bijwerken van een tattoo op deze plekken, niet gratis. Maar wordt een klein bedrag in rekening gebracht a €35,-, het bijwerken van deze plekken is wel gratis, als je voor een nieuwe tattoo komt en het bijwerken in dezelfde sessie gedaan kan worden als je nieuwe tattoo.
Als er echt stukken lijn missen in je tattoo, dan moet dit natuurlijk gewoon bijgewerkt worden en kan je een afspraak maken om je tattoo te laten bijwerken! Voor een bijwerk afspraak: vul het bijwerk formulier in! op:
www.tinyurl.com/bijwerkenyazzink Uit ervaring blijkt dat foto's vaak geen goed beeld geven van het genezen en het bijwerken, dus wil je een bijwerk afspraak maken? Dan is het nodig om even langs de shop te komen, zodat ik je tattoo kan zien en het kan beoordelen of bijwerken nodig is. We kunnen dan ook gelijk een bijwerkafspraak inplannen.
Geef je binnen 3 maanden na het zetten van je tattoo aan dat je tattoo moet worden bijgewerkt? Dan is het bijwerken gratis. Anders wordt een vergoeding van €25,- gerekend. Of laat je tattoo gratis bijwerken als je een nieuwe tattoo krijgt in dezelfde sessie. Yazz Ink werkt, mits het mogelijk is, ook tattoos bij die niet bij Yazz Ink zijn gezet. Mocht je er bijvoorbeeld niet tevreden over zijn en wil je niet meer terug bij degene die hem gezet heeft. Neem hiervoor contact op met een foto!
het bijwerken van tattoos niet door Yazz Ink gezet, kan helaas niet gratis. Mocht je dit kunnen combineren met het zetten van een nieuwe tattoo bij Yazz Ink, dan scheelt dit aanzienlijk in kosten. Anders worden kosten in rekening gebracht.
Verkoopt Yazz Ink ook kadobonnen/giftcards?


Yes! Wij verkopen in verband met de Covid-19 situatie, momenteel E-Giftcards! Dit zijn kadobonnen, maar dan geheel digitaal en dus ook contactloos te bestellen (en kdao te geven!) Wil je een kadobon bestellen? Vul dan via de contact pagina het contactformulier in! Geef aan dat je een kadobon wil bestellen, en voor welke waarde deze kadobon mag zijn! Wij sturen dan binnen 5 werkdagen de E-Giftcard via de mail terug, met een betaalverzoekje! (Heeft de E-giftcard haast? of voor een bepaalde datum nodig? Geef dit ook aan in het contactformulier!)
Waarom zet Yazz Ink geen tattoos op ribben, handen/vingers, laag op de enkel, etc?


Sommige plekken op het lichaam zijn nu eenmaal minder geschikt voor tattoos, en hebben het risico om veel meer en sneller uit te lopen en te vervagen. Door beweeglijkheid of veel gebruik en slijtage. Zo eindig je vaak met een lelijk genezen of vlekkerige tattoo, terwijl we juist willen dat deze zo lang mogelijk mooi blijft!
Omdat ik hier als artiest niet achter sta worden deze plekken door mij ook niet meer aangenomen. Want deze tattoos moeten nog lang meegaan en leesbaar blijven in plaats van een vlek te worden.
In het begin is de tattoo natuurlijk mooi strak, dit zie je ook op alle pinterest fotos, waarbij de tattoos net gezet zijn. Maar na een paar jaar worden de lijnen hier erg 'wollig', en lopen uit. doordat de huid van je ribben (als voorbeeld) bij elke beweging wordt uitgerekt. Dat is al over het algemeen, laat staan bij een zwangerschap. Dit gebeurt al na een paar jaar, en we willen dat de tattoo veel langer dan dat mooi blijft! Je tattoo moet natuurlijk wel de rest van je leven wel 'leesbaar' blijven! Mijn stijl komt gewoonweg niet tot zijn recht op de ribben. Je handen en vingers gebruik je bijvoorbeeld ook elke dag! En vervagen/slijten enorm. Tussen de vingers wordt dan ook absoluut niet gedaan, dit wordt nooit mooi.
voor voorbeelden kan je altijd op google 'healed finger tattoos' opzoeken.

Wil je toch een tattoo op je hand/vinger, of te laag op de enkel/voet? Dan kan dit bij uitzondering en op eigen risico; Er zit namelijk geen bijwerkgarantie op, aangezien dit vrijwel altijd nodig is door de slijtage van de plek.
Op ribtattoos wordt helaas geen uitzondering gemaakt. Mijn advies over de grootte, plaatsing en andere aspecten komt altijd vanuit een goed hart. Hoe vervelend ik mij soms dan ook voel! Mijn doel is om goede informatie te geven hierover, zodat je een goede verwachting van het toekomstbeeld van je tattoo hebt en je een goed overwogen keuze kunt maken.
Hoe klein kan mijn tattoo gezet worden?


Hier is geen standaard antwoord op!
Dit ligt echt aan het design, lijndikte, plaatsing etcetera. Yasmin kijkt per ontwerp persoonlijk met jou naar de grootte die goed is voor jouw ontwerp.
Ga hier ook vooral open minded op in, de grootte op het formulier is een indicatie. Zo klein mogelijk kunnen wij altijd proberen, maar er is echt een minimale grootte nodig voor elke tatoeage. Wat vaker groter is dan klanten in eerste instantie in gedachten hebben.

Als leidraad kan je ervan uitgaan dat er zeker 2/3 mm tussen 2 lijntjes in moeten zitten! En hoe meer details/lijnen je wil in je tattoo, hoe groter het zal moeten.

Als je echt onrealistische verwachtingen en wensen hebt en hier niet flexibel in wil/kan zijn, kunnen wij je helaas niet verder helpen. De houdbaarheid en kwaliteit van je tattoo is namelijk onze prioriteit! En als lijnen te dicht op elkaar zitten of je tattoo wordt te klein gezet, dan zullen de lijnen na verloop van tijd dichtgroeien, en wordt het een vlekje. Twijfel je of de grootte die je wil wel mogelijk is? Neem even contact op met je idee en hoe groot je dit zou willen! We zijn altijd meer dan blij om advies te geven :) Fineline is natuurlijk mooi en dun maar Yasmin is geen micro-tattoeerder. Het maakt niet uit hoe dun je een tattoo zet, als je teveel details te dicht bij elkaar zet groeit dit na een tijdje dicht en wordt het een vlek. Wij weten dat Pinterest vol staat met afbeeldingen van dit soort tattoos. Vaak zijn deze allemaal nét gezet en onrealistisch voor een houdbare tattoo, of Photoshop!
Doordat fineline dunne lijntjes zijn vallen imperfecties in een lijn net wat meer op; imperfecties en dikkere en dunnere stukken in een lijn zijn redelijk normaal na genezing. een tattoo is en blijft handwerk, en wordt gezet in huid, die net als jou mee verouderd en veranderd. Je tattoo blijft dus nooit zo strak en perfect als dag 1, of als de fotos op pinterest. Dit is een onrealistische verwachting, en als je dit verwacht dan ga je sowieso teleurgesteld zijn met het genezen resultaat. Het is belangrijk om je goed te verdiepen in hoe tattoos genezen, en verouderen.
Anders is een tattoo misschien niet het geschikte medium voor jou. genezen en verouderen, en het daarbij veranderen van de tattoo is 'helaas' een feit. Maar wij vinden dat juist de charme van een tattoo! En juist een tattoo zetten die de rest van je leven goed blijft is onze nummer één prioriteit.
Zet Yazz Ink ook (arm/been)Sleeves?


Bij Yazz Ink kan je ook terecht voor een sleeve of groter project in de neopin stijl!
Houdt er wel rekening mee dat Yazz Ink alleen 'patchwork' stijl sleeves maakt. in plaats van volledig opgevulde volle sleeves.
Een patchwork sleeves bestaat kort uitgelegd uit een aantal mooie tattoos, mooi langs en bij elkaar geplaatst, met de vorm van de andere tattoos mee. MAAR deze worden niet aan elkaar vast geplaatst, er is dus een kleine ruimte tussen de tattoos in. Maar dit zorgt er wel voor dat je sleeve niet een grote chaos van lijnwerk wordt :)
Yazz Ink zet geen grote mandala/patronen/schaduw dus om alles op te vullen. Dit is helaas niet haar stijl; en we verwijzen je dan graag door naar onze collega Tom Sieben Tattoo. Of anderen die zich hierin specialiseren.